Get Adobe Flash player

    IMG 1690Wszyscy wiedzą jak wygląda. Prawie wszyscy uwielbiają jej smak. Czy zrobić „pizzę” to ogromna sztuka? Odpowiedzi na to pytanie szukali uczniowie klasy I, którzy wraz z wychowawczynią i grupą rodziców udali się w dniu 14 grudnia do łukowskiej pizzerii „Da Grasso”, gdzie uczestniczyli w warsztatach kulinarnych, których efektem było uzyskanie mistrzowskiego patentu „Małego Kucharza”.

 Pierwszaki ubrane w foliowe fartuszki i białe czapeczki, pod czujnym okiem pracowników pizzerii,wałkowały ciasto, smarowały je sosem pomidorowym, a następnie ozdabiały ulubionymi składnikami: szynką, serem, pieczarkami, kukurydzą, papryką oraz ananasem. Tak przygotowana i oznaczona numerkiem pizza trafiała do pieca. Po upieczeniu pizzy każdy mógł spróbować swojego ,,kulinarnego dzieła". Do pizzy serwowany był sok pomarańczowy.

   Na zakończenie zajęć, za włożony wkład pracy i ogromne zaangażowanie kulinarne, wszyscy otrzymali dyplomy poświadczające ukończenie szkolenia „Mały kucharz DA GRASSO” w zakresie robienia pizzy. Miłym dodatkiem do dyplomu były puzzle oraz czerwony balonik.

    Dzieci i wychowawczyni dziękują rodzicom: pani J.Szymańskiej, pani D.Łukasik, pani.E. Szaniawskiej oraz państwu M.i P. Domańskim za bezpieczną podróż i opiekę nad dziećmi.

 

IMG 1671IMG 1672 IMG 1675IMG 1674IMG 1677IMG 1679IMG 1681IMG 1680IMG 1683IMG 1684IMG 1685IMG 1687IMG 1690IMG 1691 

baner2R1C1baner2R1C2baner2R1C3